Eerbetoon voor Stephen Sondheim op Broadway

Een flink aantal Broadwaysterren is zondag bij elkaar gekomen om het nummer Sunday te zingen uit Stephen Sondheims musical Sunday in the Park with George. The beroemde componist overleed vrijdag op 91-jarige leeftijd.

Lin-Manuel Miranda, Sara Bareilles, Josh Groban en tientallen anderen zongen het lied op de bekende trap op Time Square. Bareilles zei na afloop tegen Variety: "Dit voelde als een kerkdienst. We hebben om hem te eren gedaan wat theater het beste doet: we hebben gezongen en onze stem laten horen en zijn met een groepsgevoel samengekomen."

Groban legde aan het magazine uit waarom de groep voor het liedje Sunday had gekozen. "Sunday gaat over stilstaan bij de kleine momenten, zelfs als die wanneer ze gebeuren heel gewoon lijken. Het liedje gaat over dankbaarheid, over hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn."

Sondheim was een van Broadways bekendste componisten, met musicals als Sweeney Todd, Follies en Into the Woods. Hij schreef ook de liedteksten voor West Side Story. Sondheim won zeven Tony Awards en mocht daarnaast in 2008 de oeuvre-Tony in ontvangst nemen.