Eerste concert ZZ Top sinds overlijden bassist Dusty Hill

De Amerikaanse rockband ZZ Top heeft voor het eerst opgetreden sinds het overlijden van bassist Dusty Hill, meldt People. Woensdag werd bekend dat Hill op 72-jarige leeftijd is overleden in zijn slaap.

ZZ Top gaf vrijdagavond en concert in Tuscaloosa, een stad in de staat Alabama. Tijdens het concert verving gitarist Elwood Francis de bassist. Volgens ingewijden van People was Francis de keuze van Hill zelf. "We gaan een goede tijd hebben. We hebben een nieuwe gast op het podium zoals je ziet. Dat was naar Dusty's wens", zou de zanger Billy Gibbons tijdens het concert gezegd hebben.

In een verklaring op sociale media lieten Gibbons en drummer Frank Beard eerder weten dat Hill enorm gemist gaat worden. Een oorzaak voor de dood van de bassist is nog niet bekendgemaakt. Het is dan ook niet duidelijk of het te maken heeft met de heupproblemen waardoor Hill vorige week moest stoppen met de tournee van ZZ Top.

Hill, Gibbons en Beard richtten de band in 1969 op en traden nog altijd op. De bassist en zanger zijn, naast hun muzikale talent, ook bekend vanwege hun kenmerkende uiterlijk met lange baarden, zonnebrillen en hoeden. In Nederland is de band vooral bekend van de hits Gimme All Your Lovin' en Sharp Dressed Man.