Eerste druk van miljoen exemplaren voor dichtbundel Amanda Gorman

Uitgeverij Penguin gaat de eerste dichtbundel van Amanda Gorman, The Hilll We Climb, uitbrengen in een eerste oplage van een miljoen exemplaren. Dat meldt The Wall Street Journal donderdag. Het boek komt al in maart uit.

De oplage is heel bijzonder voor een debutant. De 22-jarige dichteres viel woensdag op met haar toespraak tijdens de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden. Haar beide boeken, die dus nog niet zijn uitgekomen, kwamen direct binnen in de bestsellerlijst van Amazon.

Gorman publiceert later dit jaar nog twee andere werken, waaronder het prentenboek Change Sings. Ook dit boek krijgt naar verwachting een oplage van een miljoen exemplaren. Ook veel Nederlandse uitgeverijen hebben al interesse getoond in het uitgeven van werk van Amanda Gorman.

In de Verenigde Staten is Gorman al langer een grote naam. Zo is Oprah Winfrey een fervent liefhebber van haar werk. De 66-jarige presentatrice schonk Gorman de gele Prada-jas die de dichteres droeg tijdens de inhuldiging van Biden.