Eerste interview Baldwin na schietincident Rust donderdag op tv

Alec Baldwin heeft voor het eerst voor de camera gesproken over het fatale schietincident op de filmset van de western Rust. Presentator George Stephanopoulos van ABC News heeft de acteur geïnterviewd, zo laat hij weten. Het gesprek wordt donderdag uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender ABC.

Baldwin liet kort nadat hij in oktober op de set van Rust per ongeluk een cameravrouw had neergeschoten al weten daar helemaal kapot van te zijn. Met Stephanopoulos gaat hij dieper in op het incident. Volgens de interviewer was het een heftig gesprek. "Ik heb de afgelopen twintig jaar duizenden interviews gedaan voor ABC, maar dit was het meest intense gesprek dat ik ooit heb gehad", vertelt hij in Good Morning America.

Stephanopoulos heeft dinsdag bijna 1,5 uur gesproken met Baldwin. "Hij was heel open en beantwoordde elke vraag." Zo sprak de acteur ook over de 42-jarige overleden cameravrouw Halyna Hutchins. "Hij vertelde tot in detail over wat er die bewuste dag op de set is gebeurd."

Tijdens repetities van een scène vuurde Baldwin een wapen af dat losse flodders had moeten hebben, maar geladen bleek met echte kogels. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, wordt nog steeds onderzocht.