Eerste prijs voor De Boer met Atlanta United

ATLANTA (ANP) - Trainer Frank de Boer heeft zijn eerste prijs met Atlanta United binnengehaald. De oud-Ajacied zag zijn team met 3-2 winnen van Club América in de Campeones Cup, een duel tussen de kampioen van de VS en de winnaar van het Mexicaanse toernooi Campeón de Campeones.

Atlanta opende sterk in eigen huis en kwam al na vijf minuten spelen dankzij een doelpunt van Emerson Hyndman aan de leiding. Amper negen minuten later bracht Renato Ibarra de stand weer in evenwicht.

Na rust kreeg Atlanta meer grip op het duel. maar kon niet voorkomen dat América na een kwartier in de tweede helft op een voorsprong kwam. Lang kon de Mexicaanse ploeg hier niet van genieten, want nog geen twee minuten later zorgde Jeff Larentowicz met een loeihard afstandsschot voor de 2-2. Josef Martínez besliste in de 65e minuut het duel met de 3-2.

De Campeones Cup is de eerste grote prijs die De Boer bij Atlanta United binnenhaalt. Zijn team is nog in de race voor de eerste plaats in de Eastern Conference. En 28 augustus speelt Atalanta de Amerikaanse bekerfinale tegen Minnesota FC.