Eerste zege voor voetbalsters Feyenoord in Eredivisie

ALKMAAR (ANP) - De voetbalsters van Feyenoord hebben de eerste zege geboekt in de Eredivisie Vrouwen. Na twee gelijke spelen won de Rotterdamse ploeg met 2-1 bij VV Alkmaar.

Feyenoord doet dit seizoen voor het eerst mee met een team in de Pure Energie Eredivisie. De voetbalsters begonnen de competitie met gelijke spelen tegen ADO Den Haag en sc Heerenveen. Tegen VV Alkmaar kwamen de Rotterdammers al vroeg op voorsprong door doelpunten van Sophie Cobussen. Charlotte Hulst scoorde nog voor Alkmaar.

De voetbalsters van PEC Zwolle zijn koploper na een 3-0-zege op ADO Den Haag. De doelpunten van Zwolle kwamen op naam van Marushka van Olst, Moïsa van Koot en Evi Maatman. PEC heeft na vier duels 9 punten. Landskampioen FC Twente kan bij een zege in de topper tegen PSV zondag eveneens op 9 punten komen.

Ajax versloeg sc Heerenveen en pakte zo de tweede zege van het seizoen. Chasity Grant zette de Amsterdamse club op 1-0 en na de gelijkmaker van Roos van der Veen, bezorgde Eshly Bakker Ajax alsnog de zege.