Efteling doneert oude meubels aan kringloop

Liefhebbers van sprookjesachtig meubilair kunnen binnenkort scoren in de kringloop. Het Efteling Hotel doneert een deel van het themameubilair aan een kringloopwinkel in Loon op Zand, de gemeente waar ook het hotel van het attractiepark zich bevindt.

De Efteling gaat de hotelkamers begin volgend jaar, voor het eerst in lange tijd, renoveren. "Het interieur van de hotelkamers is voor het laatst in 2011 aangepast, een totale renovatie inclusief sanitaire voorzieningen - wat nu op de planning staat - is veel langer geleden", laat Nicole Scheffers weten. Zij is directeur van het Efteling Hotel. De renovatie staat gepland van 4 januari tot 8 maart.

Duurzaamheid staat naar eigen zeggen centraal voor de Efteling en daarom doneert het hotel het oude meubilair aan een lokale kringloop. "Het was een belangrijke voorwaarde om de meubels uit de huidige hotelkamers een tweede leven te geven. We zijn ontzettend blij dat een deel van de overgebleven meubels in onze gemeente kan worden hergebruikt", aldus Scheffers.

De Spullenbank, de kringloopwinkel die de meubels beschikbaar zal stellen, zegt erg blij te zijn met de schenking van de Efteling. "Deze unieke donatie gaat ervoor zorgen dat we nog meer goed werk kunnen verrichten", aldus voorzitter Henk van Komen namens de winkel.