Eigenaar Manchester City financiert reis fans naar CL-finale

MANCHESTER (ANP) - Supporters van Manchester City die de finale van de Champions League van hun club tegen Chelsea bijwonen, hoeven niet alles zelf te betalen. Clubeigenaar Sheikh Mansour zal de vliegreis naar Portugal voor zijn rekening nemen, heeft hij toegezegd.

De eindstrijd tussen de twee Engelse clubs zou zaterdag 29 mei in Istanbul zijn. Voor dat land geldt, vanwege het coronavirus, code rood voor de Britse regering. Daarom is besloten uit te wijken naar Lissabon.

Manchester City en Chelsea mogen nu allebei 6000 fans meenemen, die bij terugkeer niet in quarantaine hoeven. Wel moeten ze binnen 24 uur na afloop van de wedstrijd terug zijn in Groot-Brittannië en ook de kosten van de coronatesten liggen bij de supporters zelf.

"Pep Guardiola en zijn ploeg hebben zo'n opmerkelijk seizoen achter de rug. Het bereiken van de Champions League-finale na een zeer uitdagend jaar is echt een historisch moment voor de club", aldus Sheikh Mansour op de website van de club. "Het is daarom ongelooflijk belangrijk dat zoveel mogelijk fans de kans krijgen om deze speciale wedstrijd bij te wonen, vooral degenen die Manchester City al zoveel jaren in goede en slechte tijden hebben gesteund."