Eigenaren akkoord met verkoop NAC aan groep lokale ondernemers

BREDA (ANP) - De huidige eigenaren van voetbalclub NAC Breda zijn akkoord gegaan met de verkoop van de aandelen aan de groep lokale ondernemers NAC=Breda. De raad van commissarissen van de huidige eigenaren hebben ingestemd met het overnamebod.

De rvc van Houdstermaatschappij NAC Breda laat weten met de goedkeuring een einde te willen maken aan de huidige onzekere tijden voor personeel, sponsoren en trouwe supporters. "Gezien bovenstaande geven wij goedkeuring aan de voornoemde koper en diens plannen", laten zij weten.

Eerder had de speciale aandeelhouder Stichting NOAD de overname van de aandelen door de City Football Group (CFG), het consortium dat onder meer Manchester City bezit, afgekeurd. De huidige eigenaren van NAC werden twee weken geleden min of meer door de stichting gedwongen om te onderhandelen met de groep ondernemers die zich hadden opgeworpen als alternatieve koper van de aandelen.

Op verzoek van de huidige aandeelhouders zal het goedkeuringsproces bij de KNVB begeleid worden door algemeen directeur Mattijs Manders, laten de commissarissen weten.