EK-duel Denemarken – Finland hervat na ernstig ongeval Eriksen

KOPENHAGEN (ANP) - Het EK-duel tussen Denemarken en Finland in Kopenhagen wordt hervat en uitgespeeld. Dat heeft de UEFA bevestigd nadat de stadionspeaker de eerste mededeling had gedaan over de hervatting van het duel.

Door een ernstig ongeval van de Deense voetballer Christian Eriksen vlak voor de rust werd de wedstrijd langdurig stilgelegd. De oud-speler van Ajax zakte op het veld in elkaar. De 29-jarige Deen werd minutenlang gereanimeerd voordat hij per brancard naar de catacomben werd gebracht. Daarna werd Eriksen naar een nabij gelegen ziekenhuis vervoerd.

Naderhand maakte de Deense voetbalbond bekend dat Eriksen bij kennis is. Ook zijn vader liet aan de Nederlandse zaakwaarnemer Martin Schoots weten dat zijn zoon ademt en kan praten.

Na dit hoopgevende nieuws liet de speaker in het stadion weten dat het EK-duel in Kopenhagen zaterdagavond wordt uitgespeeld. Dat is volgens de UEFA besloten op verzoek van beide ploegen. Om 20.30 uur zal de wedstrijd worden hervat en zullen eerst de resterende minuten van de eerste helft worden afgewerkt. Na een korte pauze begint dan meteen de tweede helft.