Elephant en MAXINE uitgeroepen tot 3FM Talent

Droompopband Elephant en synthpopzangeres MAXINE zijn door radiozender 3FM uitgeroepen tot talenten van 2022. Acts die tot "3FM Talent" worden benoemd staan op het punt van doorbreken en kunnen rekenen op uitgebreide support van de radiozender, aldus 3FM maandag.

Hun muziek zal de komende tijd veel worden gedraaid op 3FM en beide acts gaan live-optredens doen in studio. Dj's Frank van der Lende en Eva Koreman verrasten beide acts eerder vandaag met het nieuws.

Popzangeres MAXINE schreef eerder vooral muziek voor andere artiesten, maar brengt sinds 2019 ook haar eigen materiaal uit. Dat doet ze voorlopig in twee talen: het Engels en het Nederlands. De zangeres heeft op dit moment elke maand zo'n 121.000 verschillende luisteraars op Spotify.

Coronatijd

Elephant uit Rotterdam is in coronatijd ontstaan tijdens de eerste lockdown. Hoewel er lange tijd geen concerten gespeeld konden worden, is de band volgens 3FM uitgegroeid tot een succesvolle groep met een tour langs grotere en kleinere poppodia en festivals in Nederland. Gemiddeld luisteren maandelijks zo'n 29.000 verschillende mensen naar de muziek van Elephant op Spotify.

Eerder werden Kensington, Chef’ Special, S10 en Goldband door 3FM benoemd tot talent van het jaar. Momenteel maken MEAU en Kuzko deel uit van het traject dat 3FM in het leven heeft geroepen om de meest veelbelovende nieuwe Nederlandse artiesten te steunen.