Ellen Pompeo wil dat Grey’s Anatomy ‘minder belerend’ wordt

De populaire ziekenhuisserie Grey's Anatomy gaat richting het negentiende seizoen, maar er is nog voldoende ruimte voor verandering. Hoofdrolspeelster Ellen Pompeo vindt dat de serie "minder belerend" moet worden, zo vertelt ze in de podcast Tell Me.

"Als ik één ding wil, is het dat de afleveringen minder belerend worden", zegt de 52-jarige Pompeo, die de rol van hoofdpersonage Meredith Grey vertolkt. Ze hoopt dan ook dat de afleveringen in het nieuwe seizoen niet meer over één specifiek onderwerp gaan, maar meer maatschappelijke problemen aankaarten. "We doen bijvoorbeeld één aflevering over geweld tegen Aziaten. Dat was heel mooi, maar ik hoop dat we dat in de toekomst wat subtieler en meer uitgespreid kunnen behandelen."

Pompeo is in het negentiende seizoen van Grey's Anatomy slechts in 8 van de geplande 22 afleveringen te zien zijn, zo werd eerder bekendgemaakt. De actrice gaat aan de slag voor een nog nieuwe, onbekende serie en wil daarom een beetje minderen met de langlopende ziekenhuisserie.