Elmo uit Amerikaanse Sesamstraat heeft eerste coronaprik gehad

De rode pop genaamd Elmo uit de Amerikaanse Sesamstraat heeft een eerste coronavaccinatie gekregen. Dat laat de organisatie achter het kinderprogramma, Sesame Workshop, zien in een spotje. Verschillende karakters uit de serie gingen Elmo voor, onder wie de grote gele vogel Big Bird.

"Ja het was een kleine prik. Maar het was oké", zegt de 3-jarige Elmo in de video, waarin ook zijn vader Louie te zien is. "Was het veilig? Was het de juiste keuze?", vraagt Louie in de camera. "Ik heb gesproken met onze kinderarts om de juiste keuze te maken. Ik heb ontdekt dat Elmo vaccineren de beste manier is om hemzelf, onze vrienden, buren en alle anderen gezond te houden".

De non-profitorganisatie achter het kinderprogramma en het spotje laat weten dat ze begrijpen dat veel ouders vragen hebben over coronavaccinaties voor jonge kinderen. "We willen ze aanmoedigen om vragen te stellen en informatie te zoeken", zegt een woordvoerster in een statement. "Met de hulp van Elmo en zijn vader Louie willen we echte gesprekken nabootsen, vragen van ouders stimuleren en kinderen helpen begrijpen wat ze kunnen verwachten."

Big Bird, waarop Pino is gebaseerd, kreeg in november een vaccinatie, wat destijds voor veel negatieve geluiden zorgde online. Amerikanen die tegen het toedienen van een coronavaccinatie voor kinderen zijn betichtten Sesame Workshop er onder meer van kinderen te "hersenspoelen".