Elton John hint op optreden bij de BRIT Awards

Tijdens de BRIT Awards dinsdag zouden kijkers zomaar eens een optreden van Elton John en Years & Years-zanger Olly Alexander kunnen verwachten. Het tweetal deelde, samen met de organisatie van de awardshow, hints op Instagram over een gezamenlijk optreden.

Fans verwachten dat de 78-jarige Sir Elton en de 30-jarige Olly een hit van de Pet Shop Boys, It’s a Sin, ten gehore zullen brengen. Dit omdat de Instagramposts alle drie een deel van de titel bevatten. Zo postte Elton ‘It’s’, Olly ‘a’ en het Instagramaccount van de BRIT Awards ‘Sin’. Volgens ingewijden is het optreden een lastminutekeuze en is het geheim gebleven om het publiek te verassen, zo wordt verteld aan de Britse media.

Eerder werd al bekendgemaakt dat er optredens verwacht kunnen worden van Coldplay, The Weeknd, Pink en Dua Lipa. De awardshow wordt gepresenteerd door Jack Whitehall.

De uitreiking van de BRIT Awards, de belangrijkste Britse muziekprijzen, wordt het eerste grote indoorevenement in Engeland sinds het coronavirus uitbrak. Er worden 4000 mensen binnengelaten, die zowel vooraf als achteraf worden getest. Er hoeven geen mondkapjes gedragen te worden en social distancing is niet nodig. Het evenement is onderdeel van het wetenschappelijke Events Research Programme, dat de verzamelde data na afloop gebruikt voor onderzoek.