Emmen en Sparta strijden zonder treffers

EMMEN (ANP) - FC Emmen en Sparta Rotterdam hebben in de eerste wedstrijd van de play-offs om promotie/degradatie het verschil nog niet kunnen maken. Het nerveuze duel in Drenthe eindigde in 0-0. De eerste finale gaf veel strijd te zien, maar weinig kwaliteit.

Komende zondag valt op Het Kasteel onder hoogspanning de beslissing. Dan zal duidelijk worden of FC Emmen voor de eerste keer in de historie naar het hoogste niveau promoveert of dat Sparta onder leiding van crisismanager Dick Advocaat alsnog de begeerde plek in de eredivisie behoudt. Van enig krachtsverschil tussen beide ploegen was in Emmen in elk geval nog nauwelijks iets te merken.

Sparta begon hoopgevend aan het duel in het uitverkochte stadion De Oude Meerdijk. Uit een vloeiende aanval, met Thomas Verhaar en Fred Friday in een dienende rol, kreeg Robert Mühren in de achtste minuut een grote kans. De Noord-Hollander schoot de bal gehaast tegen doelman Dennis Telgenkamp aan.

Wanhoop

Mede door die misser bleef het vertrouwen bij Sparta broos. Doelman Leonard Nienhuis voorkwam na een kopbal van Nick Bakker een achterstand voor de bezoekers, die in de afweer vooral bij spelhervattingen een onzekere indruk maakten. Op slag van rust was Friday met een schot net naast de paal nog wel dicht bij 0-1.

Na de rust bleef FC Emmen, gesteund door het fanatieke thuispubliek, vol voor de winst gaan. De beste kansen waren echter voor Sparta, dat vergeefs een strafschop claimde na een charge van Alexander Bannink op Stijn Spierings. Ook na hulp van de videoscheidsrechter belandde de bal echter niet op de stip.

In de 69e minuut kreeg Mühren, weer op aangeven van Friday, opnieuw een droomkans. De grillige Spartaan knalde hard over het Drentse doel, tot ergernis en wanhoop bij Advocaat. In het slotoffensief van FC Emmen kwam Sparta nog een paar keer goed weg.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *