Emmen ontloopt rechtstreekse degradatie door drie treffers Peña

EMMEN (ANP) - FC Emmen heeft rechtstreekse degradatie uit de Eredivisie ontlopen. Het elftal van trainer Dick Lukkien won de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (3-1) en kan een speelronde voor het einde niet meer achterhaald worden door ADO Den Haag en VVV-Venlo. Sergio Peña scoorde driemaal voor de thuisploeg.

Emmen leek dit seizoen lang op degradatie af te stevenen, met nul overwinningen in de eerste 22 competitieduels. Maar met dank aan een serie van acht duels zonder nederlaag op rij knokte de ploeg zich naar boven. Emmen is nu de nummer 16 van de Eredivisie, een positie die aan het einde van het seizoen verplicht tot deelname aan de play-offs voor promotie en tegen degradatie.

Emmen heeft slechts 1 punt minder dan Willem II en sluit de reguliere competitie zondag af met een uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde VVV-Venlo. Peña benutte in de 21e minuut een strafschop voor Emmen, nadat verdediger Ibrahim Dresevic van Heerenveen Michael de Leeuw op zijn kin had getrapt. Heerenveen speelde vanaf de 27e minuut met een man minder, na een rode kaart voor Lasse Schöne. De Deen maakte een zware overtreding op Jari Vlak.

Peña benutte in de 53e minuut opnieuw een strafschop, na een handsbal van Jan Paul van Hecke. Hij schoot zijn ploeg even later ook naar 3-0. Benjamin Nygren bepaalde de eindstand namens de bezoekers die met negen man eindigden na een rode kaart van Syb van Ottele.