Emmen wint degradatieduel met Cambuur door goal in blessuretijd

LEEUWARDEN (ANP) - FC Emmen heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door de uitwedstrijd tegen Cambuur te winnen. In Leeuwarden werd het 1-2, door een doelpunt in blessuretijd van aanvoerder Jeroen Veldmate, die raak kopte uit een vrije trap.

Bij de laatste kans van de wedstrijd besloot Veldmate nog maar eens mee naar voren te gaan. Hij verlengde in de 92e minuut een voorzet van Mark Diemers en zorgde voor ontlading bij trainer Dick Lukkien. Veel gejuich klonk er niet in Leeuwarden, omdat de fans van Emmen niet welkom waren.

Halverwege de tweede helft nam Cambuur de leiding via Mitchel Paulissen, die met een kopbal scoorde op aangeven van Daniël van Kaam. Het doelpunt zorgde voor opluchting bij de Friezen, die dit seizoen pas vier keer hebben gewonnen. Tien minuten na het doelpunt kwam de ploeg uit Emmen echter langszij. Ahmed El Messaoudi schoot raak vanaf een positie net binnen het 16-metergebied.

Voorsprong

Cambuur en FC Emmen zijn de clubs met het laagste aantal gemaakte doelpunten. Cambuur scoorde pas voor de 21e keer, voor FC Emmen staat de teller op 25 doelpunten.

FC Emmen, dat de vijfde zege van het seizoen boekte, vergrootte de voorsprong op hekkensluiter Cambuur tot 8 punten. De achterstand van Cambuur op nummer 16 Excelsior bedraagt ook 8 punten. De nummers 17 en 18 degraderen rechtstreeks. Er zijn nog zeven duels te gaan.