Emmy Awards dit jaar op 19 september uitgereikt

De Television Academy heeft een datum geprikt voor de uitreiking van de Emmy Awards dit jaar. De belangrijke televisieprijzen worden op 19 september verdeeld in Los Angeles.

Het is op dit moment nog onduidelijk of er tegen die tijd een reguliere liveshow plaats zal kunnen vinden. De organisatie wacht dan ook nog even met het bekendmaken van verdere plannen. Afgelopen september was de uitreiking virtueel en koos de TV Academy voor een nieuwe opzet voor de Creative Arts Emmy, de meer technische en kleinere prijzen van de organisatie. Normaliter worden die op de twee dagen in het weekend voor de grotere Primetime Emmy Awards uitgereikt. Nu gebeurde dat op meerdere avonden in de week van de Emmy's zelf.

Het lukt awardshows vooralsnog niet een even groot kijkerspubliek te trekken met virtuele uitreikingen. De Emmy's trokken in de VS 6,1 miljoen kijkers, een half miljoen minder dan de presentatorloze show het jaar ervoor maar bijna 4 miljoen minder dan de jaren daarvoor. De Golden Globes deden het afgelopen weekend iets beter met 6,9 miljoen, maar die show werd in 2020 nog door 18 miljoen Amerikanen bekeken.