Engeland ziet Frankrijk als ‘grootste uitdaging’ op WK

AL KHOR (ANP) - De Engelse bondscoach Gareth Southgate vindt dat zijn elftal op het WK in Qatar voor de ultieme uitdaging staat. Engeland neemt het zaterdagavond in de kwartfinales op tegen titelverdediger Frankrijk, dat met Kylian Mbappé over de topscorer van het toernooi beschikt.

"Dit wordt de grootst mogelijke test voor ons", zei Southgate. "Frankrijk is de regerend wereldkampioen, een uitstekende ploeg met heel veel individuele talenten. Het is voor ons een geweldige uitdaging om het tegen dit team op te nemen. We zijn klaar om te strijden voor een plek in de halve finales."

Bij Engeland keerde Raheem Sterling vrijdag terug op het trainingsveld. De vleugelspits van Chelsea ontbrak zondag in het duel met Senegal (3-0) in de achtste finales. Sterling was teruggekeerd naar huis, omdat daar was ingebroken. Volgens Southgate kan Sterling zaterdag spelen tegen Frankrijk. "Het is geweldig dat Raheem terug is. Hij wilde vandaag heel graag weer trainen. Ik moet nog nadenken over welke rol hij zaterdag kan spelen."

Kylian Mbappé

Southgate en de Engelse aanvoerder Harry Kane waren vol lof over Mbappé. De aanvaller van Paris Saint-Germain maakte in Qatar al vijf goals. "Een fantastische speler, dat heeft hij al vaak bewezen", zei Kane. "Hij zorgt altijd voor dreiging." Southgate benadrukte echter dat Engeland ook zo'n speler heeft. "Wij hebben ook een speler van absolute wereldklasse", zei de bondscoach, doelend op Kane die naast hem zat op de persconferentie. De spits maakte tegen Senegal zijn eerste doelpunt op dit WK.

Het duel in Al Khor tussen de twee Europese topploegen begint om 20.00 uur.