Engelse bondscoach wisselde Kane om meer dynamiek te krijgen

LONDEN (ANP) - Bondscoach Gareth Southgate van Engeland zei na het doelpuntloze gelijkspel tegen Schotland dat hij spits Harry Kane had gewisseld om meer dynamiek in de ploeg te krijgen. De aanvaller van Tottenham Hotspur kwam er tegen de Schotse defensie niet aan te pas en werd na slechts 19 balcontacten in de 74e minuut gewisseld voor Marcus Rashford.

"Ik vond dat we meer loopvermogen nodig hadden en Marcus moest ons die dynamiek brengen", legde Southgate de wissel uit. De bondscoach vond dat de ploeg beter moest spelen en rekende dat allereerst zichzelf aan. "We creëerden te weinig doelkansen en moeten daar in de komende dagen goed naar kijken."

Hij snapte dan ook dat er kritiek was. "Natuurlijk is die er na elk optreden dat niet het niveau heeft dat je wil of als je niet het resultaat hebt gehaald dat je wil. Maar we zitten midden in een toernooi. We snappen de reactie, maar ons eerste doel is om ons te plaatsen voor de volgende ronde en we liggen daarvoor op koers."

Tsjechië

Southgate vond dat Schotland Kane goed had uitgeschakeld. "Met een defensie van vijf man is er weinig ruimte en de Schotten waren heel fel en speelden goed."

Engeland speelt de laatste groepswedstrijd dinsdag tegen Tsjechië, dat net als het team van Southgate vier punten heeft. "We konden tegen Schotland de antwoorden niet vinden. Nu moeten we zorgen dat we die tegen Tsjechië wel vinden."