Engelse voetbalclub lanceert platenlabel

De Engelse voetbalclub Wolverhampton Wanderers heeft een platenlabel gelanceerd. Wolves Records is nu naarstig op zoek naar de eerste acts voor het label, schrijft muzieksite NME. Wolves is de bijnaam van de club uit de Premier League.

Het label is tot stand gekomen met hulp van de Britse distributietak van Warner Bros: Alternative Distribution Alliance (ADA). Producer en singer-songwriter S-X en Peter Rudge, oud-manager van de Rolling Stones en The Who, helpen mee om het project tot een succes te maken.

Beide mannen komen uit Wolverhampton en zijn verknocht aan de voetbalclub. Zo zegt Rudge dat hij onder de rook van het stadion van Wolves is geboren en als klein jochie met zijn oom wedstrijden bezocht. "Wolves en de stad Wolverhampton liggen mij na aan het hart", zegt S-X. De producer wil er alles aan doen om muzikaal talent uit de regio kansen te geven en van Wolves Records een succes te maken. "En het is geweldig dat mijn cluppie de eerste is in het Verenigd Koninkrijk die op deze speciale manier aan de slag gaat met muziek."

Wolves Records heeft een speciale site opgetuigd waar artiesten, producers en bandjes zich kunnen aanmelden.