Engelsen loven Bellingham: wordt beste middenvelder ter wereld

AL KHOR (ANP) - De Engelse voetballer Jude Bellingham heeft volgens zijn teamgenoot Phil Foden alles in huis om de beste middenvelder ter wereld te worden. De 19-jarige Bellingham is op het WK in Qatar een van de uitblinkers bij Engeland, dat zondag met een overtuigende zege op Senegal (3-0) de kwartfinales bereikte. Daarin wacht zaterdag titelverdediger Frankrijk.

"Ik wil hem niet teveel druk opleggen want hij is nog jong, maar hij is een van de meest begenadigde spelers die ik ooit heb gezien", aldus Foden. "Hij heeft geen zwakke punten. Ik denk dat hij de beste middenvelder ter wereld kan worden", zei de aanvaller van Manchester City, die twee assists gaf tegen Senegal. Bellingham deed het voorbereidende werk bij de openingstreffer van Jordan Henderson en stond aan de basis van de 2-0 van Harry Kane.

"Jude is extreem belangrijk voor ons", zei aanvoerder Kane. "Hij is een goede jongen en heeft nog vele jaren voor zich. Een fantastische speler, een van de grootste talenten ter wereld. Hij heeft alles in zich. We zijn heel blij dat hij voor ons speelt."

Bondscoach Gareth Southgate roemt de mentaliteit van de tiener, die sinds 2020 voor Borussia Dortmund speelt. "Niemand had verwacht dat hij zo snel een volwassen voetballer zou worden", aldus Southgate. "In het afgelopen half jaar heeft hij echt stappen gezet. Of eigenlijk in de laatste drie maanden. Het gaat zo snel met hem." Oud-voetballer Gary Lineker noemde Bellingham op Twitter "de leider" van het Engelse elftal. "Hij is zo ongelooflijk goed. Zijn ouders moeten zo trots zijn. Ik hou van hem."