Ennio Morricone op eerste plaats in Filmmuziek Top 50

Ennio Morricone staat dit jaar op nummer 1 in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50. De in juli overleden componist voert de lijst aan met de soundtrack van Once Upon a Time in the West, zo maakte de zender donderdag bekend.

De soundtrack van de western Once Upon a Time in the West bevat onder meer de iconische mondharmonicasolo, een van de bekendste muziekstukken uit de filmgeschiedenis. Op nummer twee staat Schindler’s List van John Williams, vorig jaar lijstaanvoerder. De derde plek is voor Hans Zimmer met zijn muziek voor de Pirates of the Caribbean-filmserie.

Williams en Zimmer zijn ook direct hofleverancier van de Filmmuziek Top 50. De componisten staan respectievelijk acht en zeven keer genoteerd. Ennio Morricone volgt met vier noteringen.

In de top tien staat verder muziek uit bekende films als The Lord of the Rings, Star Wars en Harry Potter. Ook soundtracks van Nederlandse films zijn vertegenwoordigd met Soldaat van Oranje op 6 en Turks Fruit op 20.

De complete lijst, die volledig is samengesteld door de luisteraars, wordt vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur uitgezonden op NPO Radio 4. De presentatie is in handen van Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor.