Eric Clapton heeft corona en moet Europese shows uitstellen

Eric Clapton heeft vanwege zijn coronabesmetting de optredens in Zürich en Milaan van dinsdag en woensdag moeten annuleren. Dat maakte de 77-jarige rocker bekend in een bericht op Facebook.

De Brit testte kort na zijn optreden van zondag 8 mei in de Royal Albert Hall in Londen positief. Volgens Claptons doktoren zou het zijn herstel belemmeren als hij te snel weer zou reizen en optreden. De gitarist is bovendien bang dat hij zijn band, de crew, het management of de fans aansteekt.

"Het is erg frustrerend dat Eric na lang corona te hebben omzeild tijdens de lockdown en de reisrestricties, nu juist besmet geraakt is", luidt de verklaring op het sociale medium. "We hopen dat hij tegen het einde van de week genoeg is opgeknapt om het restant van de geplande optredens in te halen."

De verwachting is dat Clapton op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei weer in Bologna kan optreden. De geannuleerde shows in Zürich en Milaan worden volgens de zanger ergens in de komende zes maanden ingehaald. Kaarten voor die optredens blijven geldig.