Erven Aaliyah eisen openbaarheid rond nieuwe muziekdeal

De erven van Aaliyah zijn niet blij met de gang van zaken rond het vrijgeven van de muziek van de in 2001 overleden zangeres op alle streamingdiensten. De Aaliyah Estate, die het nalatenschap van de zangeres beheert, zegt dat er buiten hen om een deal is gesloten en eist erbij betrokken te worden.

Al jaren strijdt de Estate met Barry Hankerson, oom en voormalig manager van de zangeres, over de rechten van Aaliyahs muziek. Hankerson heeft die in zijn bezit maar wilde haar ontbrekende albums "op onverklaarbare wijze" nooit uitbrengen, stelt advocaat Paul LiCalsi. Hankersons platenlabel Blackground kondigde donderdag desondanks een deal aan met platenmaatschappij EMPIRE.

"Al bijna twintig jaar heeft Blackground nagelaten met enige regelmaat verantwoording af te leggen over de platencontracten", zegt LiCalsi. "Daarnaast werd de Estate pas op de hoogte gebracht van de op handen zijnde release nadat de deal rond was en de plannen klaar waren."

De Aaliyah Estate eist van Blackground nu een volledig overzicht van alle inkomsten en een volledige openbaarmaking van de voorwaarden van de nieuwe deal.