Erven B.B. King kondigen biopic aan

Er gaat volgend jaar een film in productie over het leven van blueslegende B.B. King. Dat heeft de organisatie die zijn culturele erfgoed beheerd dit weekend bekendgemaakt. Het gaat om een ander project dan de film waarin Wendell Pierce de muzikant gaat spelen.

Pierce kondigde vorige week op Twitter aan dat hij in de huid van B.B. King kruipt in een nieuwe film. De volgende dag volgde hij dat bericht op met een tweet waarin hij uitlegde dat het niet om een biopic ging. "De 'estate' van B.B. King heeft gevraagd of ik duidelijk wil maken dat de film The Thrill Is On geen biopic is op de traditionele manier. Het is een gedramatiseerde versie van de echte vriendschap tussen twee mensen, een daarvan is de King of Blues."

De The Wire-acteur liet daarbij ook weten dat hij desondanks zijn best zal doen om de muzikant eer aan te doen. "Zoals ik eerder al heb gezegd, en daar is niets aan veranderd: ik heb B.B. King voor zijn dood beloofd dat ik hem en zijn creatieve genialiteit in ere zal houden. Hij was een Amerikaans icoon."

King overleed in 2015 op 89-jarige leeftijd en werd gezien als een van de invloedrijkste en meest gerespecteerde bluesmuzikanten ooit. Hij was ruim zestig jaar actief en maakte in die periode meer dan veertig studioalbums. Hij won vijftien Grammy Awards en een Grammy Lifetime Achievement Award. In 1987 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.