Eto’o excuseert zich voor veelbekeken knietje aan lastige vlogger

DOHA (ANP) - Voormalig topvoetballer Samuel Eto'o heeft zich geëxcuseerd voor zijn agressieve gedrag richting een Algerijnse vlogger die zich opdringerig gedroeg na afloop van het WK-duel tussen Brazilië en Zuid-Korea. Eto'o, tegenwoordig voorzitter van de voetbalbond van Kameroen, velde de man met een knietje in diens gezicht. Het voorval was te zien op een veelbekeken filmpje op sociale media.

Eto'o, tevens aanwezig in Qatar als ambassadeur van het WK, liet in een verklaring weten dat hij betrokken was geweest bij een "gewelddadige woordenwisseling" en bood excuses aan voor "het verliezen van mijn zelfbeheersing en het reageren op een manier die niet bij me past". De excuses waren niet gericht aan de Algerijn, die geen ernstige verwondingen overhield aan de aanval door de oud-voetballer van onder andere FC Barcelona, Internazionale en Chelsea.

Eto'o zegt al langer lastig te worden gevallen door Algerijnse voetbalfans, met name sinds Kameroen dit voorjaar Algerije versloeg in een door incidenten omgeven play-off om een WK-ticket. "Ik beloof me te blijven verzetten tegen de niet aflatende provocatie en dagelijkse pesterijen van sommige Algerijnse supporters", liet hij in Qatar weten. "Ik ben het doelwit geweest van beledigingen en beschuldigingen van vals spelen zonder enig bewijs."