‘Europcar heeft geen trek in overname door Volkswagen’

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Autoverhuurbedrijf Europcar ziet het naar verluidt niet zitten om overgenomen te worden door de Duitse autofabrikant Volkswagen. De van huis uit Franse onderneming zou een overnamebod van ongeveer 2,2 miljard euro naast zich hebben neergelegd, meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Volkswagen zou vooral geïnteresseerd zijn in de infrastructuur en technologie op het gebied van mobiliteit, waarmee Volkswagen zijn mobiliteitsdiensten verder kan uitbouwen.

Een consortium onder leiding van Volkswagen bood naar verluidt ongeveer 0,44 euro per aandeel, wat een premie van 12 procent zou betekenen op de slotkoers van dinsdag. Ook de Nederlandse auto-importeur Pon zou een van de bieders zijn.

Voor de eigenaren van het autoverhuurbedrijf, voornamelijk hedgefondsen, zou het bod te laag zijn. Het aandeel Europcar noteerde woensdagmiddag 9 procent lager, waarmee aan Europcar een prijskaartje van 1,9 miljard euro zou hangen. Volkswagen zou niet van plan zijn om zijn bod verder te verhogen.

Faillissementsbescherming

Een overname komt Europcar mogelijk goed uit. Het bedrijf diende eind vorig jaar in de Verenigde Staten een bepaalde vorm van faillissementsbescherming in, een zogeheten Chapter 15-procedure.

Volkswagen weigerde tegenover Bloomberg commentaar. Europcar en Pon waren niet direct bereikbaar voor een reactie.