Europese beurzen licht vooruit

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen gingen donderdag licht vooruit na het herstel op de Aziatische markten. Op het Damrak bleef BAM onder druk staan, na de forse koersval van een dag eerder. Beleggers zijn verder vooral in afwachting van de ontwikkelingen rond de belastinghervormingen in de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent hoger op 544,18 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 818,77 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,6 procent. Londen noteerde vlak.

In de MidKap was BAM opnieuw de grootste daler met een min van 4,6 procent. De bouwer verloor woensdag al dik 21 procent na een flinke tegenvaller bij de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. Ook bouwer VolkerWessels (min 1 procent), die betrokken is bij het zeesluisproject, zakte verder weg. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM ging aan kop met een plus van 1,5 procent.

Altice

Kabel- en telecombedrijf Altice was de sterkste stijger in de AEX met een winst van ruim 2 procent. Ook de financiële bedrijven ABN AMRO en ING waren in trek met plussen van 1,9 en 1,1 procent. Biotechnoloog Galapagos sloot de rij met een min van 1 procent.

Maritiem dienstverlener SBM Offshore kreeg een nieuwe order van het Noorse olieconcern Statoil en dikte 0,8 procent aan. Informatieleverancier Wolters Kluwer won 0,5 procent na een adviesverhoging door JPMorgan. Unilever daalde een fractie. Het levensmiddelenconcern kreeg een boete van ruim 60 miljoen euro voor misbruik van zijn machtspositie op de Italiaanse ijsmarkt.

Ladbrokes Coral

In Londen steeg Ladbrokes Coral 24 procent. De Britse bookmaker GVC Holdings (plus 4,6 procent), eigenaar van merken als Partypoker en Sportingbet, is in gesprek met zijn branchegenoot over een mogelijke overname. GVC is bereid tot 3,9 miljard pond (4,4 miljard euro) op tafel te leggen voor Ladbrokes.

In Frankfurt zakte Steinhoff verder weg met een min van ruim 31 procent. Het winkelconcern zag een dag eerder al ruim 63 procent aan beurswaarde verdampen vanwege een boekhoudschandaal en het vertrek van zijn topman.

De euro was 1,1781 dollar waard, tegen 1,1788 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,5 procent tot 56,24 dollar en Brentolie werd 0,7 procent duurder op 61,66 dollar per vat.

0 Reacties Doe mee met de discussie →