Evangeline Lilly biedt excuses aan voor coronavirus-opmerkingen

Het spijt Evangeline Lilly enorm dat ze zich zo ongevoelig heeft uitgelaten over het coronavirus, zonder erbij na te denken hoe kwetsend haar woorden voor sommige mensen kunnen zijn. Dat heeft de actrice laten weten in een lang bericht op Instagram.

"Ik schrijf jullie vanaf huis, waar ik me sinds 18 maart aan social distancing houd, vanaf de dag dat werd dat ingevoerd in de kleine gemeenschap waar ik woon. Toen ik 2 dagen daarvoor iets online postte, was de regel nog dat je maximaal met 250 mensen in een ruimte samen kon zijn en gewoon vaak je handen moest wassen. Ik wil hierbij dan ook mijn oprechte excuses aanbieden voor wat ik toen heb gezegd. Ik heb nooit iemand willen kwetsen, ik dacht met mijn woorden juist wat kalmte te brengen in deze hysterische tijden," aldus Evangeline.

De actrice schreef op 16 maart dat ze haar kinderen net had afgezet bij een gymnastiekkamp en dat ze hun handen van tevoren hadden gewassen. Hierop kreeg ze veel kritiek, omdat haar post nogal onverschillig overkwam.

"Weet dat ik mijn steentje bijdraag om iedereen gezond te houden. Ik blijf thuis en zoek niets of niemand meer op." Wat ik eerder zei, zei ik omdat ik bang was. Totdat iemand me erop attent maakte dat thuisblijven ook iets is dat je voor anderen doet, om hen te beschermen. Dat was het inzicht dat ik nodig had. Veel liefs voor jullie allemaal en blijf gezond."