Even Tot Hier-duo rekent niet op Ring-winst

Niels van der Laan en Jeroen Woe denken niet dat ze donderdagavond de Gouden Televizier-Ring zullen winnen met hun programma Even Tot Hier. Ze hebben totaal geen campagne gevoerd, zo vertelden ze voorafgaand aan het Televizier-Gala op de blauwe loper tegen het ANP.

De afgelopen weken ontstond kritiek omdat de programma's De Bevers en Het Jachtseizoen genomineerd werden terwijl het lang niet de best bekeken programma's van het afgelopen jaar zijn. Van der Laan snapt wel dat de makers van hun concurrenten flink lobbyen voor de winst. "Het is een onlineverkiezing, geef ze eens ongelijk", zo zei hij. "Ik vind het wel logisch dat je dat doet, wij hebben dat niet gedaan. Dus het zou me wel een beetje verbazen als het lukt."

De programmamakers zouden wel ontzettend trots zijn als Even Tot Hier wint. "Als je naar het lijstje kijkt van programma's die het eerder voor elkaar hebben gebokst. Het zou heel tof zijn om daar dan tussen mogen te staan", zegt Woe.

"We hebben ook een ontzettend lastig parcours moeten bewandelen met een programma dat heel erg aangepast moest worden doordat corona kwam. Eigenlijk door dat ongeluk hebben we een toon te pakken gekregen die heel erg aansprak. Dat die route uiteindelijk hier uitkomt, ben ik wel heel erg blij mee."