Even Tot Hier-makers: Ring was er niet zonder Paul de Leeuw

Even Tot Hier had nooit de Gouden Televizier-Ring kunnen winnen zonder Paul de Leeuw. "Hij heeft ons uit het theater gehaald", zei Jeroen Woe kort na de winst van de felbegeerde publieksprijs tegen het ANP. Hij en Niels van der Laan noemden hem daarom ook speciaal in hun dankwoord.

"Paul had een voorstelling van ons gezien en zei: 'het lijkt me zo mooi als jullie bij mij op tv een keer een liedje doen'. Daarover hebben we heel lang getwijfeld want we dachten: we zijn theatermakers", zegt Woe over de weg naar Even Tot Hier. "Hij heeft ons het vertrouwen gegeven dat we het konden."

Van der Laan en Woe maakten vervolgens samen met Joep van Deudekom en Rob Urgert jarenlang het succesvolle programma De Kwis met De Leeuw. "Door hem en zijn vertrouwen zijn we geworden wie we zijn." Na het einde van De Kwis in 2018 ontstond Even Tot Hier. "Nog steeds is Paul na een uitzending de eerste die appt, altijd met complimenten, altijd heel warm", aldus Van der Laan.

Confettikanonnen

Het duo had vlak voor het hoge woord eruit kwam eigenlijk de hoop op winst opgegeven. "Er werden confettikanonnen achter John de Bever geplaatst, dus toen dachten we: dit was het", lacht Woe. "Maar we zijn ontzettend blij natuurlijk."

Van der Laan: "Het voelt nog een beetje onwerkelijk eigenlijk. De Televizier-Ring voelde altijd een beetje als een prijs die niet voor ons was ofzo. We hebben natuurlijk jaren De Kwis gemaakt en nu jaren Even Tot Hier, en we zijn nooit bij die laatste drie geweest überhaupt. Wat ik niet had verwacht is dat als je er wel bij zit, dat je hem dan meteen wint."

Even Tot Hier kreeg maar liefst 70 procent van de stemmen van het publiek. De andere kanshebbers waren De Bevers en Het Jachtseizoen.