Evenementenbouwers verdrietig maar begripvol over kabinetsbesluit

De Alliantie van Evenementenbouwers is "verdrietig en teleurgesteld" over het besluit dat is genomen over de eendaagse evenementen. Die mogen in ieder geval tot 1 september maximaal 750 bezoekers hebben, maakte demissionair premier Mark Rutte maandag bekend. Wel zegt de alliantie begrip te hebben voor het besluit.

"Met het verbod op evenementen zonder vaste zitplaatsen voor meer dan 750 bezoekers tot 1 september, krijgt de evenementenbranche weer een zware teleurstelling te verwerken", aldus de organisatie. "Een hard besluit en uiteraard opnieuw een grote klap, een hele trieste constatering en bittere pil voor de branche die al zo lang gesloten is."

De alliantie zegt begrip te hebben voor het besluit, omdat het stijgende aantal coronabesmettingen en de Delta-variant een grote rol spelen in de besluitvorming. "Het is in ieder geval goed dat op korte termijn duidelijkheid is verschaft."

De afgelopen weken is de alliantie, waarbij onder anderen organisatoren, locatieverstrekkers en leveranciers zijn aangesloten, geregeld in gesprek gegaan met de overheid over de evenementen. Binnenkort hervat De Alliantie van Evenementenbouwers de gesprekken met de overheid voor de periode na 1 september. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend.