Evenementenbranche noemt versoepelingen ‘onwerkbaar’

De Alliantie van Evenementenbouwers en het EventPlatform zien niets in de mogelijke versoepelingen die het kabinet dinsdag zal aankondigen. Dat evenementen alleen onder voorwaarden zoals een maximum aantal bezoekers en zitplaatsen weer zijn toegestaan, noemt de sector een "onwerkbare en nietszeggende stap".

"Wij schieten hier echt niets mee op", zegt Jolanda Jansen namens de Alliantie van Evenementenbouwers in een reactie op de uitgelekte plannen. "Deze versoepelingen zijn misschien bedoeld als een eerste stap in de goede richting, maar het is een veel te kleine, onwerkbare en daarmee nietszeggende stap." Ook stelt Jansen, tevens directeur van Rotterdam Ahoy, dat de nieuwe regels voor evenementen het onmogelijk maken om iets te organiseren. "Het is een farce."

De Alliantie van Evenementenbouwers en het EventPlatform hebben eigenlijk maar één doel en dat is weer volledig open kunnen gaan. "We begrijpen echt wel dat we misschien niet in een stap naar 100 procent open kunnen gaan, maar we moeten wel binnen een paar weken naar die 100 procent toewerken", zegt Riemer Rijpkema van EventPlatform, een koepel in de zakelijke evenementenbranche. Rijpkema zegt begin maart volledig open te willen. "Er is geen legitieme reden om niet te zorgen dat we daar op tijd komen."

Zowel de Alliantie van Evenementenbouwers als het EventPlatform vinden dat als de sector eenmaal weer open is, deze ook open moet blijven. "Wij kunnen niet nog een jaar jojoën, dan gaat de branche onherstelbare schade lijden, dan gaat er heel veel kapot", stellen zij.