Ewout Genemans verwacht dat Nicky Verstappen-docu doorgaat

Ewout Genemans heeft er vertrouwen in dat zijn documentaire over de zaak van Nicky Verstappen zondag en maandag gewoon te zien is op RTL 4. Dat zei de programmamaker in reactie op het kort geding dat Jos B., de man die veroordeeld is voor het misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky in 1998, heeft aangespannen om de uitzending te voorkomen. Genemans is zondagmiddag ook aanwezig bij het kort geding in de rechtbank in Amsterdam.

Zaterdag werd bekend dat Jos B. de documentaire probeert te stoppen. De presentator noemt de stap "een beetje laat". "De advocaten en Jos B. waren al maanden op de hoogte dat de documentaire gemaakt werd", zei Genemans zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

Hoewel de programmamaker niet begrijpt waarom nu nog een poging wordt gedaan om de uitzending tegen te houden, maakt hij zich geen zorgen. "Ik heb er een goed gevoel over dat we het gewoon gaan uitzenden."

Genemans liep voor de documentaire drie jaar mee met het rechercheteam. De tweedelige film met de titel 'De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek' staat gepland voor zondag- en maandagavond op RTL4.