Ex-buschauffeur ontkent branden bij Arriva

BREDA (ANP) - De ex-buschauffeur die in februari is opgepakt voor een reeks branden bij busbedrijf Arriva in Tilburg ontkent dat hij daarbij betrokken is geweest. Zijn advocaat Michael Govers heeft dat woensdag gezegd tijdens de eerste openbare zitting in de strafzaak tegen de 29-jarige Tilburger.

Voormalig werknemer Berry van D. werd aangehouden nadat de politie beelden van de branden en de dader op televisie had getoond. Een tante herkende hem op die beelden.

Volgens officier van justitie is de herkenning door zijn tante niet het enige bewijs tegen de Tilburger. Er zijn onder andere peilgegevens van zijn mobiele telefoon die uitwijzen dat Berry van D. in de buurt was toen de branden werden aangestoken, zei hij woensdag.

Voldoende bewijs

Ook volgens de rechtbank is er vooralsnog voldoende bewijs tegen de verdachte. Zijn verzoek om vrijlating werd daarom afgewezen.

Arriva werd op 16 september voor het eerst getroffen door brand. In de remise in Tilburg gingen meerdere bussen in vlammen op. Nog geen twee weken daarna werd een kantoor van het busbedrijf in een nacht twee keer door brand getroffen. In november was het weer raak. Toen werd een bus gestolen. Nadat de dader er urenlang in had rondgereden stak hij hem in brand. De schade door de branden is geschat op meer dan 1 miljoen euro.

Over een mogelijk motief voor de branden is niks bekend. Wel staat vast dat het dienstverband van Berry van D. bij Arriva nog niet lang was beëindigd. De inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak staat gepland op 8 augustus.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *