Excuses Feyenoord aan Union Berlin voor ‘laffe daad’ hooligans

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft excuses aangeboden aan 1. FC Union Berlin voor de aanval door hooligans in een Rotterdamse bar op een delegatie van de Duitse clubleiding. Onder anderen voorzitter Dirk Zingler en directielid Oskar Kosche behoorden tot de groep van 25 personen die woensdagavond in horecagelegenheid De Huismeester werden bekogeld met stoelen en andere voorwerpen.

"Een totaal verwerpelijke gebeurtenis die niemand ten deel zou moeten vallen die te gast is in de stad voor wat een mooie Europese voetbalavond zou moeten worden", aldus Feyenoord in een verklaring. "De club neemt dan ook op alle mogelijke manieren afstand van de mensen die zich tot deze laffe daad hebben verlaagd en is van mening dat niemand die Feyenoord en de stad op een dergelijke krankzinnige manier in een negatief daglicht brengt zich supporter kan en mag noemen."

Eén lid van de Duitse delegatie raakte lichtgewond en moest naar het ziekenhuis. De politie hield één van de daders aan. "Hoewel buiten haar invloedssfeer biedt Feyenoord Union Berlin excuses aan voor wat er is voorgevallen."