Excuses voor verdedigen Girls-producent

LOS ANGELES - Actrice Lena Dunham heeft zaterdag haar excuses aangeboden voor het publiekelijk verdedigen van Girls-producent Murray Miller. Actrice Aurora Perrineau beschuldigt de producer ervan haar te hebben verkracht, maar Dunham gelooft daar niets van, zo liet ze vrijdag in een gezamenlijke verklaring met Girls-collega Jenni Konner weten. Inmiddels is ze daarop teruggekomen, zo meldt New York Daily.

Dunham, een uitgesproken feministe, nam het op voor haar vriend en de producent van haar successerie Girls. "Onze eerste reactie is om elk verhaal van elke vrouw te geloven, maar onze persoonlijke band met Miller overtuigt ons ervan dat deze verdenking helaas valt onder de drie procent valse beschuldigingen die jaarlijks worden gedaan", lieten Dunham en Konner in een statement weten.

Een dag later meldt de actrice dat ze haar punt op een verkeerd moment maakte en biedt ze, ook namens Konner, haar excuses aan. "We hebben ongelooflijk spijt van deze keuze. Elke vrouw die zich uitspreekt, verdient het om te worden gehoord. Onze band met de beklaagde moet daarin geen rol spelen."

0 Reacties Doe mee met de discussie →