Extra bevoorrading Albert Heijn op zaterdag vanwege winterweer

ZAANDAM (ANP) - Supermarktketen Albert Heijn gaat zaterdag de winkels meer bevoorraden in verband met het winterweer. Ook bij de bezorging van de online boodschappen neemt de supermarkt extra maatregelen. "We hebben extra capaciteit achter de hand", zegt een woordvoerster.

Veiligheid staat volgens Albert Heijn voorop. Ook houdt de supermarktketen "nauwlettend" de weersvoorspelling in de gaten en houdt het lokale situaties in het oog. Voor de bezorging zijn de bezorgauto's sowieso uitgerust met een sneeuwschep en andere middelen voor winterse omstandigheden. "Dit is standaard van december tot en met maart en is dus niet specifiek voor aankomend weekend", aldus de zegsvrouw.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie voor supermarkten, liet eerder weten dat het geen grote problemen verwacht door het aanstaande winterweer. Het CBL zegt geen aanpassingen te doen in de logistiek. "We verwachten niet minder leveringen. Wel moeten de vrachtwagenchauffeurs natuurlijk voorzichtiger rijden."

Sommige supers, zoals online supermarkt Picnic, laat weten overleg te voeren met leveranciers over de voorraden om zich zo op het winterweer voor te bereiden.