Extra reeks Expeditie Robinson op RTL 4 na schrappen The Voice

RTL gaat het voor Videoland bedoelde seizoen van Expeditie Robinson uitzenden op RTL 4, zo maakt RTL bekend. Aanleiding voor het nieuwe schema is het schrappen van uitzendingen van The Voice of Holland wegens berichten over seksueel wangedrag.

Het speciale seizoen van het overlevingsprogramma is vanaf donderdag 10 maart bij RTL 4 te zien en wordt gepresenteerd door Art Rooijkakkers en Geraldine Kemper. Aansluitend volgt een nieuw seizoen van Eilandpraat, dat wordt gepresenteerd door Luuk Ikink. Daarnaast gaat vrijdag in plaats van The Voice of Holland een nieuw seizoen van I Can See Your Voice van start en is talkshow Beau vanaf dan eerder op de avond te zien.

RTL meldde eerder al dat het nieuwe programma Volg Je Me Nog? op 10 februari voor het eerst te zien is. Het nieuwe seizoen van De Verraders wordt later dit voorjaar uitgezonden. Dat programma stond eigenlijk gepland voor 20 februari.

RTL besloot de huidige reeks van The Voice of Holland te schrappen en maakte bekend dat ook The Voice Kids en The Voice Senior voorlopig niet worden uitgezonden. Na de tien afleveringen van The Voice of Holland zou nog een serie liveshows volgen en direct daarna stond een nieuw seizoen van The Voice Kids op de planning.