Fabian Jansen is opnieuw Hazes in musical Hij Gelooft in Mij

Fabian Jansen is volgend jaar opnieuw te zien als André Hazes in de musical Hij Gelooft in Mij. De 38-jarige acteur, die de rol ook al in 2014 voor zijn rekening nam, deelt de rol met Martijn Fischer, die ook al vaker als Hazes te zien was. De acteurs spelen de rol om en om, laat producent Stage Entertainment dinsdag weten.

"Heel fijn dat ik weer deel mag uitmaken van deze prachtige voorstelling met deze fantastische nieuwe cast", laat Jansen weten. "André Hazes was een man met zoveel gezichten. Het is een echte karakterrol en zo’n rol speel je als acteur het liefst. Het blijft uitdagend om Hazes in al zijn facetten te belichten. En dan ook nog zo’n repertoire mogen zingen, heerlijk."

Dat ook Fischer opnieuw de rol van Hazes gaat vertolken, maakte de producent al eerder bekend. Andere hoofdrollen zijn voor onder anderen Roosmarijn Luyten (Rachel), Annick Boer (Friedel van Galen) en Rutger de Bekker (Jan van Galen).

Hij Gelooft in Mij is een musical over het leven van André Hazes. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Rachel van Galen, Hazes' vrouw die als 15-jarige al verliefd op hem was. Aan de hand van Hazes' grootste hits komen de hoogte- en dieptepunten uit het leven van de in 2004 overleden volkszanger voorbij. Als alles volgens planning verloopt, is de musical vanaf 12 januari te zien in verschillende Nederlandse theaters. De repetities zijn inmiddels gestart.