Familie Mac Miller: koop onofficiële biografie niet

Familie en vrienden van Mac Miller roepen fans op om een nog te verschijnen biografie over de overleden rapper niet te kopen. Het gaat om een onofficieel boek dat niet is goedgekeurd door de familie en erven van Miller.

Paul Cantor, de auteur van Most Dope: The Extraordinary Life, was volgens de familie helemaal geen bekende van Malcolm, zoals de rapper echt heette. "Bovendien had de schrijver geen toegang tot degenen die het dichtst bij Malcolm stonden, zoals vrienden, familie en medewerkers van hem", staat in een verklaring van de familie. Al in een vroeg stadium hebben zij Cantor laten weten zich "ongemakkelijk" te voelen bij het uitkomen van de biografie, maar daar zou hij geen gehoor aan hebben gegeven. "Hij koos ervoor om verder te gaan, omdat hij vindt dat de nalatenschap van Malcolm niet in diskrediet wordt gebracht door een boek te schrijven zonder legitieme primaire bronnen."

Dat de onofficiële biografie ook nog eens uitkomt rond de geboortedag van de rapper, stuit de familie helemaal tegen de borst. Ze zien dat als een ultiem "marketinginstrument". In oktober verschijnt een boek dat wel de steun van de familie heeft: The Book of Mac van Donna-Claire Chesman.

Mac Miller overleed in september 2018 op 26-jarige leeftijd aan een overdosis.