Familiefilm Captain Nova gaat gewoon draaien in de bioscoop

De nieuwe Nederlandse film Captain Nova is vanaf woensdag gewoon te zien in de bioscoop. De makers hebben besloten de film niet uit te stellen, ondanks de vroege sluitingstijden waar de bioscopen als gevolg van de huidige coronamaatregelen mee te maken hebben.

"Het was een lastig besluit, dat we bovendien snel hebben moeten nemen", zegt producent Derk-Jan Warrink. De bioscooprelease van zijn nieuwe film stond immers vijf dagen na de laatste persconferentie op de agenda. Toch besloot hij de release door te zetten. "Doorslaggevend is vooral dat we het gevoel hebben dat we ondanks alles mooie dingen moeten blijven laten zien. En dat we daarin positief moeten blijven", zegt Warrink. Ook het thema van de film, de klimaatcrisis, woog mee in het besluit. "De film gaat erover dat we daar iets aan moeten gaan doen. Dus laten we ogen ook open houden voor wat er nog meer aan de hand is in de wereld. Als we alles op de plank houden, staat de wereld stil."

De filmproducent hoopt dat er, als de kerstvakantie half december aanbreekt, weer wat meer mogelijk is. "We hebben inmiddels geleerd dat lockdowns van drie weken niet altijd drie weken duren, maar ook daarin willen we positief blijven en hopen we dat er in de kerstvakantie weer meer mensen naar de bioscopen kunnen."

Captain Nova is een spannende sciencefiction-avonturenfilm voor het hele gezin en gaat over een vrouw die terug in de tijd moet reizen om een milieuramp te voorkomen. Daar aangekomen blijkt ze weer kind en neemt niemand haar serieus. De hoofdrollen zijn onder meer voor Kika van de Vijver, Marouane Meftah en Anniek Pheifer. Captain Nova gaat vanaf deze week in 130 Nederlandse bioscoopzalen draaien.