Fans beperkt welkom in play-offs betaald voetbal

ZEIST (ANP) - De clubs die deelnemen aan de play-offs in het betaalde voetbal mogen vanaf woensdag weer beperkt publiek toelaten in hun stadions. Ook bij het duel tussen de vrouwen van PSV en FC Twente zijn fans welkom. Dat laat de KNVB weten.

De play-offs voor het laatste Europese ticket in de Eredivisie gaan woensdag van start met de duels Feyenoord - Sparta Rotterdam en FC Utrecht en FC Groningen. De winnaars van beide ontmoetingen strijden zaterdag om een ticket voor de tweede voorronde van de nieuwe Conference League.

Komende donderdag staan de halve finales van de play-offs om promotie en degradatie op het programma. NEC ontvangt Roda JC en Emmen neemt het in eigen stadion op tegen NAC Breda. De winnaars spelen zondag tegen elkaar om een ticket voor de Eredivisie in het nieuwe seizoen.

Vanwege coronabeperkingen is bij al deze wedstrijden alleen thuispubliek toegestaan. De clubs die ‘uit’ spelen, kunnen volgens de regels van de pilot in het eigen stadion een public viewing organiseren.