Fans woest over afgelasten concert Drake

AMSTERDAM - Veel fans zijn weer woest op rapper Drake voor het onverwacht afgelasten en verplaatsen van zijn concerten in april in de Ziggo Dome. Het blad Billboard heeft een groot aantal berichten op sociale media verzameld van boze reacties nadat het nieuws maandagavond bekend was gemaakt.

Veel buitenlandse fans hebben een heel weekend om het optreden heen gepland en zien nu geen reden meer om naar Amsterdam te komen. De kosten van het concertticket krijgen zij wel terug, maar de vluchten zelf zijn non-refundable. Dit betekent soms een verliespost van meer dan 1000 euro.

Het concert dat rapper Drake op 23 april in Amsterdam zou geven, is zonder opgaaf van reden afgelast. Het is niet de eerste keer dat Drake een gepland concert afzegt. Hij zou in maart 2017 in de Ziggo Dome staan, maar liet toen verstek gaan omdat hij ziek zou zijn. Fans wachtten toen een uur in de zaal op zijn komst.

Het inhaalconcert dat een aantal dagen later plaatsvond, begon anderhalf uur te laat. Veel fans weigerden nogmaals af te reizen naar de Ziggo Dome.

De twee andere concerten van Drake die gepland stonden op 25 en 26 april, zijn verplaatst naar 15 en 16 april. Het is onduidelijk waarom dit is gebeurd. Drake doet Nederland aan in het kader van zijn The Assassination Vacation Tour.