Fast & Furious 9 vanaf 8 juli in Nederlandse bioscopen

Het negende deel van de succesvolle Fast & Furious-serie zal vanaf 8 juli in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Dat heeft distributeur Universal Pictures Netherlands woensdag laten weten. Het wordt vermoedelijk de eerste grote Amerikaanse blockbuster die weer uitkomt in de Nederlandse theaters na de lockdown van meer dan vijf maanden.

Fast & Furious 9 zou in eerste instantie in april 2020 uitkomen. Maar door de coronacrisis werd de film op de lange baan geschoven. De succesvolle franchise bracht wereldwijd al meer dan 5 miljard dollar op. In het negende deel komt Dominic Toretto (Vin Diesel) er achter dat zijn verdwenen broer Jakob nog leeft.

Een woordvoerder van Universal laat weten dat de releasedatum onder voorbehoud is, omdat de bioscopen tegen die tijd wel weer publiek moeten mogen ontvangen. In de laatste routekaart van het demissionaire kabinet, die dinsdag werd gepresenteerd, wordt gezegd dat de bioscopen in principe, als alles mee zit, eind mei weer gasten mogen gaan ontvangen. Het gaat dan om dertig man per zaal.

Het is nog niet duidelijk wanneer de kaartverkoop voor Fast & Furious 9 van start gaat.