Fati bezorgt Barcelona winst op Australische All Stars

SYDNEY (ANP) - Een doelpunt van Ansu Fati heeft Barcelona woensdag een benauwde 3-2-zege opgeleverd op een team van All Stars uit de Australische A-League. In Sydney waren liefst 70.000 toeschouwers aanwezig bij het vriendschappelijke duel waarvoor de ploeg van trainer Xavi 48 uur in Australië verbleef.

Barcelona, dat zondag het seizoen in Spanje afsloot, nam voor de rust een voorsprong door een doelpunt van Ousmane Dembélé, enthousiast begroet door een groot deel van het publiek. Het gelegenheidselftal onder leiding van coach Dwight Yorke kwam na rust op voorsprong voordat Adama Traoré weer gelijkmaakte. Fati besliste het duel een kwartier voor tijd, net nadat Frenkie de Jong was ingevallen. Luuk de Jong stond in de basis en werd na ruim een uur gewisseld, Memphis Depay bleef op de bank.

Yorke was trots op zijn ploeg. "Zeker gezien het feit dat we ons maar twee dagen hebben voorbereid op deze wedstrijd." Voor zijn ploeg scoorden Reno Piscopo en Adama Traoré, niet die van Barcelona maar een Ivoriaan die voor Western Sydney Wanderers uitkomt.