FBI staakt onderzoek naar misbruik Ryan Adams

Zanger Ryan Adams wordt niet langer verdacht van het 'sexten' met een minderjarig meisje. Volgens de New York Post heeft de FBI een onderzoek naar de communicatie tussen de twee afgesloten met de conclusie dat Adams de wet niet heeft overtreden.

De New York Times bracht in 2019 het verhaal naar buiten van zeven vrouwen die stelden dat de singer-songwriter zou hebben aangeboden hen te helpen met hun muzikale carrière in ruil voor seks. Daarnaast beweerde zijn ex-vrouw Mandy Moore dat hij zich tijdens hun huwelijk, dat van 2019 tot 2016 duurde, enorm manipulatief had opgesteld en haar muziekcarrière daarmee had gesaboteerd.

Een van de vrouwen, die in het verhaal het pseudoniem Ava gebruikte, was veertien jaar toen ze in 2013 met Adams begon te smsen. Het meisje kwam in contact met de muzikant omdat ze hoopte professioneel aan de slag te kunnen als basgitarist. De twee stuurden duizenden berichtjes over en weer, die steeds explicieter werden.

Alhoewel de muzikant, toen veertig, het meisje in 2014 vroeg om bewijs dat ze achttien was, heeft zij dat nooit gegeven. Wel blijkt uit de berichten dat ze tegen hem loog over haar leeftijd. Adams leek dat door te hebben; tijdens een seksueel getint gesprek merkte hij op: "Ik zou in de problemen komen als mensen er achter zouden komen dat ik zulke gesprekken met je heb." De twee hebben elkaar nooit in het echt ontmoet.

Vanwege de leeftijd van het meisje deed de FBI onderzoek naar de zaak. Dat zou al een tijdje geleden zijn afgesloten, omdat er niets in de berichten stond waarvoor Adams aangeklaagd kon worden.