FBI vindt lichaam verloofde Gabby Petito in Florida

Triest nieuws uit Florida, waar het lichaam van de 23-jarige Brian Laundrie is gevonden in een natuurgebied. De FBI identificeerde zijn lichaam aan de hand van zijn gebit, laat een woordvoerder weten. Dit melden diverse Amerikaanse media.

Laundrie was de verloofde van YouTube-ster Gabby Petito (22), die in augustus om het leven kwam door wurging. Het stel reisde maandenlang door de Verenigde Staten en deed daarvan verslag op Instagram en YouTube. Nadat hij op 1 september alleen was teruggekeerd bij zijn ouders in Florida, gaven Gabby's ouders hun dochter als vermist op. Kort daarna verdween Laundrie. Volgens zijn ouders was hij niet teruggekeerd van een kampeeruitje. Enkele weken later werd Petito's lichaam gevonden in de staat Wyoming, maar was haar verloofde nergens meer te vinden. Zo werd hij verdachte nummer één en ontstond er een klopjacht op hem.

De FBI zette een zoekactie op naar Brian en kamde grote natuurgebieden uit in de hoop Laundrie levend te vinden om antwoorden te krijgen over de dood van Gabby. Woensdag meldde de FBI al dat er een lichaam was gevonden dat vermoedelijk van Laundrie was, omdat op de plek ook een rugzak en notitieboekje van hem waren gevonden.