FC Barcelona heeft voor dit seizoen budget van 765 miljoen euro

BARCELONA (ANP/AFP) - Het bestuur van FC Barcelona heeft donderdag een akkoord bereikt over een budget van 765 miljoen euro voor het lopende seizoen 2021-2022. De Catalaanse club meldde in een verklaring na afloop van de bestuursvergadering dat het fiscale jaar voor het seizoen 2020-2021 is afgesloten met een verlies van 481 miljoen euro.

Barcelona was aanvankelijk uitgegaan van 791 miljoen euro aan inkomsten voor het fiscale jaar van seizoen 2020-2021. Dat was gebaseerd op de terugkeer van supporters in het stadion afgelopen december, maar wat de rest van het seizoen niet meer gebeurde.

Voorzitter Joan Laporta had eerder al een vergelijkbaar financieel verlies gemeld tijdens een persconferentie waarin hij uitleg gaf over het vertrek van sterspeler Lionel Messi. De voorzitter zei toen dat de totale schuld van de club 1,35 miljard euro bedraagt, maar dat de club binnen twee jaar weer een sluitende begroting kan hebben.

De financiële problemen dwongen de club van coach Ronald Koeman afscheid te nemen van clubicoon Messi, die transfervrij naar Paris Saint Germain vertrok en daarmee voor enige verlichting in het salarisbudget zorgde. Vanwege het salarisplafond dat La Liga heeft bepaald op basis van de begroting van de clubs, moest Barcelona dit seizoen fors bezuinigen.